0754.241.243 comenzi@middas.ro Transport: 25 RON (pana la 1 kg)

25 RON (pana la 1 kg)
25 RON (pana la 1 kg)
Coș cumpărături
Coș cumpărături
Categorii produseCategorii produse

Utile

1. Ce este un parfum?

Parfumul este un amestec lichid de uleiuri si extracte vegetale, substante de origine animala,  fixatori, solventi, apa dedurizata, conservanti si coloranti. La toate acestea se adauga si cateva mici secrete. Parfumul este o stare de spirit, un univers intim, o alchimie a simturilor, o conexiune cu instinctele cele mai potrivite.

2. Ce inseamna EdP, EdT, EdC?

Compozitiile parfumante se impart in categorii diferentiate de concentratie astfel:

Parfum (Esenta sau Extract) contine 15-35% uleiuri esentiale iar mirosul dureaza o zi sau mai multe.

Apa de parfum (EdP-Eau de Parfum) contine 10-15% uleiuri esentiale iar mirosul dureaza cateva ore pana la o zi.

Apa de toaleta (EdT-Eau de Toilette) contine 5-10% uleiuri esentiale iar mirosul dureaza 2-3 ore.

Apa de colonie (EdC-Eau de Cologne) contine <7% uleiuri esentiale iar mirosul dureaza 1-2 ore.

3. Ce sunt notele de varf, de inima, de baza?

Notele de varf furnizeaza prima aroma care se simte din momentul aplicarii pe piele. Aceste sunt de obicei arome usoare, mai volatile, care se evapora rapid. Aceste mirosuri se mentin intre 5 si 30 de minute.

Notele de mijloc denumite si note de inima furnizeaza cea mai mare parte a amestecului. Ele pot fi evidente din primul moment, dar de obicei sunt necesare 10-30 min pentru ca acestea sa-si faca simtita pe deplin prezenta pe piele. Aceste note permit clasificarea intr-o anumita "familie" de arome (floral, oriental, etc.)

Notele de baza sunt cele care au cea mai mare baza moleculara. Ele persista cel mai mult timp si au un rol important in fixarea aromei, adica incetinesc procesul de evaporare al notelor mai usoare, facand astfel ca parfumul sa dureze mai mult timp. Notele de baza cele mai uzuale includ muschi de stejar, patchouli, esente lemnoase, mosc, vanilie. 

4. Ce este un parfum de ambient?

Filosofia care sta la baza fondarii Middas.ro este recomadarea aromei potrivite pentru fiecare mediu/camera in care ne petrecem timpul - fie este vorba de o bucatarie, un living, un dormitor sau un birou. Este foarte important pentru crearea unei stari de bine si pentru placerea fiecaruia dintre noi sa gasim cea mai potrivita aroma pentru fiecare mediu/camera in parte deoarece parfumurile au proprietati ce trezesc amintiri, creaza stari si transmit emotii. 

5. Ce este un diffuser?

Un diffuser este un parfum de ambient sub forma unei sticle in care se aseaza mai multe betisoare lemn sau material sintetic. Aceste betioare se incarca cu aroma din sticla si elibereaza treptat aroma in incapere. este recomandat a se roti betisoarele de 2-4 ori pe saptamana pentru a profita din plin de betisoare si pentru a regla intensitatea aromei din mediu.

6. Cat dureaza un diffuser?

Durata aromei variaza in functie de mediul in care difusser-ul este pozitionat (volum, deschideri, curenti, etc.), de incalzire, de lumina directa a soarelui, si de curentii de aer care pot accelera consumul. Din acest motiv vorbim de durata medie, 2-3 luni pentru gramajele de 200-250 ml, 6/8 luni pentru cele de 500ml si aprox 12 luni pentru cele de 1500ml. Prin insasi naturala esentelor (unele sunt in natura mai volatile decat altele) aromele pot avea durate diferite pentru acelasi continut.

7. Mirosul este prea puternic. Ce pot sa fac?

In cazul acesta mutati diffuser-ul undeva mai sus, eventual pe mobila sau intr-un loc unde nu sunt atat de multi curenti de aer si/sau mai indepartati din betisoare.

8. Toate produsele aflate pe site sunt in stoc?

Produsele aflate pe stoc se livreaza in aceeasi zi in care s-a primit comanda sau in ziua urmatoare, iar pentru cele disponibile pe comanda timpul de livrare se mareste cu 2-24 zile lucratoare.

 

Cele mai vizitate produse